Bananbrød!!!!

Bananbrød



Da har jeg gjort det igjen; bakt bananbrød!
Dette er en oppskrift jeg fant i KK i fjor.... (artikkelen handler om hva man kan ha til søndagsfrokost)

Ingen hjemme hos oss kan tenke seg å spise den til frokost; den passer best som dessert synes vi...
Egentlig skal den serveres med smør (se bildet fra KK.....), men vi synes IS passer bedre...

Her er oppskriften:

Bananbrød

250 g hvetemel
1 ts bakepulver
125 gr usaltet smør
250 gr sukker
4 modne bananer
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt (har aldri brukt det, jeg...)
175 gr mørk eller lys sjokolade

Ovn forvarmes til 180 grader. Mel og bakepulver siktes i en bolle. Smelt smør og bland det med most banan, egg, vaniljeekstrakt og hakket sjokolade i en annen bolle.Ha det over i bollen med det tørre og bland forsiktig. Ikke rør for mye. Ha røren i en form som måler ca. 19 gange 11 cm. Bakes i ovnen i halvannen time. Sjekk etter 1 time og 15 min ved å stikke prøvenål i den. La brødet avkjøle seg i 5 min før du tar det ut av forma.
Det er ikke noe problem å droppe sjokoladen, eller å bruke mindre... Første gangen jeg bakte den hadde jeg bare 50 gram sjokolade i - den ble veldig god da også...

Har også laget den med hvit og mørk sjokolade, med melkesjokolade, med Smarties... Det er bare å prøve...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits